Van Roozendaal & Partners Training & Coaching

Coaching Persoonlijk

Wanneer je:

  • behoefte hebt bepaald gedrag van jezelf of van anderen beter te begrijpen
  • irritaties en ergernissen ervaart en je weet niet hoe je daarmee om kunt gaan
  • last hebt van onzekerheid of twijfel
  • problemen ervaart binnen je gezins- of familieverband
  • ontevreden bent over je relatie
  • het moeilijk vindt om uit te spreken wat je wilt
  • je niet gelukkig voelt over het werk dat je doet
  • ......... en je wilt daar wat aan doen

Kennismakingsgesprek
In dit gesprek onderzoeken we wat er speelt en leren we elkaar kennen. Op basis daarvan beslissen we of we verder zullen samenwerken. Het kan zijn dat je andere hulp nodig hebt, in dat geval kan ik je doorverwijzen. Wanneer we besluiten verder te gaan, stellen we het doel vast waaraan je wilt werken.

Werkwijze
De bijeenkomsten duren 1,5 uur. We maken (doorgaans) afspraken voor vijf gesprekken. Daarna evalueren we. Mocht je meer gesprekken nodig hebben, dan bespreken we opnieuw hoe we verder gaan. Tijdens de bijeenkomsten stel ik je vragen om je situatie te verhelderen. Belangrijk vind ik het te kijken naar hoe je in het leven staat. Hoe je omgaat met conflicten, met je angsten en twijfel? Hoe je vorm geeft aan je leven, je relatie, je werk? Zicht krijgen op je gedachten en levenspatronen is het eerste waar we aan werken. Vervolgens kijken we welke nieuwe mogelijkheden je ervoor in de plaats kunt stellen. Door middel van oefeningen en opdrachten, ontdek je wat het beste bij je past. Het kan zijn, dat wat je tot op heden als onmogelijk had beschouwd, opeens een uitdaging voor je wordt.

Over het hoe en waarom van mijn handelen tijdens de bijeenkomsten geef ik zo nodig uitleg. Ook nodig ik je uit daarover vragen te stellen. Mijn begeleiding is erop gericht je situatie positief te beïnvloeden. Ik leer je het heft in eigen handen te nemen. Dit resulteert bij de één in een andere vorm geven aan je relaties, bij de ander in steviger in je schoenen staan, je beter kunnen ontspannen, jezelf op waarde kunnen schatten, durven uitkomen voor je gevoelens en gedachten, je energieker voelen, ?

Locatie
Beurs van Berlage

Je moet op vakantie gaan als je er geen tijd voor hebt Stress: het gevoel dat je krijgt als je hart 'nee' zegt en je mond 'ja, heel graag' Als je hoofd en je hart de juiste richting opgaan, hoef je je niet druk te maken om je voeten De ware tijd komt pas tot leven, als de klokken zwijgen De geest is als een parachute, hij functioneert het best als hij open is Wanneer luisteren om te reageren overgaat in luisteren om te begrijpen, ontstaat er echt contact Vrijheid is wat je doet met wat je is aangedaan Men kan niemand iets leren, men kan alleen de ander helpen het binnen zichzelf te vinden Als je doet wat je altijd gedaan hebt, zul je krijgen wat je altijd gekregen hebt Als je hoofd en je hart de juiste richting opgaan, hoef je je niet druk te maken om je voeten De definitie van waanzin: hetzelfde blijven doen en andere dingen verwachten Als je de weg kwijt bent, kom je nog eens ergens

Webontwikkeling: Vincent Kooijman