Van Roozendaal & Partners Training & Coaching

Coaching Professioneel

Wanneer je:
 • met tegenzin naar je werk gaat
 • toe bent aan nieuwe uitdaging in je werk
 • jezelf en/of anderen beter wilt leren begrijpen
 • ziek (overspannen, burn-out) thuis bent
 • vindt dat je werk teveel energie van je vergt
 • te veel stress en spanning ervaart op je werk
 • tegen de stap om ander werk te zoeken aan zit te hikken
 • niet weet wat je allemaal nog meer kan
 • na een periode van ziekte weer gaat werken
 • wilt weten hoe en waar je vindt, wat je wilt in je werk
 • .................... en je wilt daar wat aan doen

Kennismakingsgesprek
In dit gesprek onderzoeken we wat er speelt en leren we elkaar kennen. Op basis daarvan beslissen we of we verder zullen samenwerken. Het kan zijn dat je andere hulp nodig heeft, in dat geval kan ik je doorverwijzen. Wanneer we besluiten verder te gaan, stellen we het doel vast waaraan je wilt werken.

Werkwijze
De bijeenkomsten duren 1,5 uur. We maken (doorgaans) afspraken voor vijf gesprekken. Daarna evalueren we. Mocht je meer nodig hebben, dan bespreken we opnieuw hoe we verder gaan. Tijdens de bijeenkomsten stel ik je vragen over je werksituatie. Belangrijk vind ik het te kijken naar hoe je aankijkt tegen je werksituatie. Hoe geef je vorm aan je werk? Wat is voor jou wezenlijk belangrijk in je werk? Welke van je kwaliteiten gebruik je in je werk of wil je in je werk gebruiken? Hoeveel tijd besteed je aan je werk? En hoeveel energie? Hoe wil je dat jouw werkomgeving er uit ziet? Welke werkzaamheden passen bij je? Wat belemmert je om dat werk te gaan doen dat je graag wilt doen? Of wat belemmert je om dat te gaan doen wat goed voor je is? Wat betekent werken voor je? Wat wilt je met je werk bereiken? Hoe ziet jouw droombaan er uit?

Door middel van oefeningen en opdrachten leer je ontdekken hoe jouw ideale werksituatie eruit ziet. Vervolgens gaan we kijken hoe datgene wat je anders wilt, te verwezenlijken valt. Dit resulteert bij de een in ander werk, bij de ander in een andere vorm geven aan de bestaande werksituatie. Over het hoe en waarom van mijn handelen tijdens de bijeenkomsten geef ik zo nodig uitleg. Ook nodig ik je uit daarover vragen te stellen.

Locatie
Beurs van Berlage

De definitie van waanzin: hetzelfde blijven doen en andere dingen verwachten Als je hoofd en je hart de juiste richting opgaan, hoef je je niet druk te maken om je voeten Men kan niemand iets leren, men kan alleen de ander helpen het binnen zichzelf te vinden Je moet op vakantie gaan als je er geen tijd voor hebt Als je de weg kwijt bent, kom je nog eens ergens Stress: het gevoel dat je krijgt als je hart 'nee' zegt en je mond 'ja, heel graag' Als je doet wat je altijd gedaan hebt, zul je krijgen wat je altijd gekregen hebt Als je hoofd en je hart de juiste richting opgaan, hoef je je niet druk te maken om je voeten De ware tijd komt pas tot leven, als de klokken zwijgen De geest is als een parachute, hij functioneert het best als hij open is Vrijheid is wat je doet met wat je is aangedaan Wanneer luisteren om te reageren overgaat in luisteren om te begrijpen, ontstaat er echt contact

Webontwikkeling: Vincent Kooijman